O mne

Moja fotka
Hi, my name is Laura and I found myself a new passion that brings me a lot of joy - writing. For now I´m writing about One Direction but maybe over a time I will write about someone else. Who knows. :) I hope you liked, like and will like my stories and if so, please write comments. I´m really grateful for them because they are giving me the strenght and the fancy to write more and more. Thank you so much :) :-* FB - https://www.facebook.com/vojtekova.laura ... TT - https://twitter.com/LauraVojtek ... FB fanpage - https://www.facebook.com/LaliStories?ref=hl ... Ask.fm -http://ask.fm/LauraVojtek

sobota 29. júna 2013

Day 7

Téma: Tvoje znamenie horoskopu a ako si myslíš, že to na teba sedí.

Charakteristika znamenia Kozorožec


Zemskému znameniu Kozorožca vládne planéta Saturn a preto už v kolíske pôsobí dojmom zrelosti dospelého človeka. Jeho veľká sila charakteru a následne činov je založená na presnosti, ctižiadosti, vytrvalosti, zodpovednosti, reálnom pohľade na svet so štipkou idealizmu a s týmito stavebnými základmi je schopným prekonávať akékoľvek prekážky. Je najpraktickejším znamením zverokruhu. Vie, že cesta k úspechu je dláždená potom a krvou a nespolieha sa na náhody. Kľúčom k jeho spoločenskému postaveniu a finančnému zabezpečeniu je dlhodobé plánovanie na niekoľko rokov, alebo dokonca desaťročí, dopredu. Strategicky vnáša presný systém do všetkých oblastí svojho života a disciplinovane ho dodržiava. Pracuje, aj keď nie je v práci. Doma sa predsa vždy robota nájde. Rovnako ako Panna, alebo Býk berie prácu a peniaze veľmi vážne. Pracuje zvyčajne v štátnej službe, realitných kanceláriách, vo vedných odboroch a samozrejme vďaka organizačnému talentu na vedúcich pozíciách manažmentu rôznych podnikov. Vo vzťahoch, aj keď má potenciál komunikatívnosti, vyslovuje iba vopred premyslené myšlienky. Uprednostňuje samotu pred veselou povrchnou spoločnosťou. Ak sa však niekto ocitne v problémoch, podá mu ruku a účinne pomôže. Dbá na svoj imidž spoľahlivosti. Pre neho typický sarkazmus a suchý zmysel ho chráni pred útokmi zlomyseľných ľudí a následným pesimizmom. S Pannou ich vo vzťahu povzbudzujú výsledky produktívnej práce, Ryby sa Kozorožca nikdy nepokúšajú zmeniť a on ich za to miluje. Impulzívnosť Barana je pre neho spočiatku vzrušujúca, neskôr však vyúsťuje do malicherných hádok.

No, takže .... :D Už v kolíske pôsobí dojmom zrelosti dospelého človeka? Ani by som nepovedala. Skôr mám pocit, že som ako večne dieťa, ktoré sa chce len hrať a nikdy nechce dospieť. A la Peter Pan. Presnosť, ctižiadostivosť, vytrvalosť, zodpovednosť - áno. To sedí dokonalo, len niekedy, keď som príliš lenivá, tak to neplatí. Reálny pohľad na svet so štipkou idealizmu - úplne. Snažím sa byť optimista, no väčšinou vnímam veci realisticky. Lenže vždy sa tam nájde troška ideálu. Áno, viem síce, že je cesta k úspechu dláždená potom a krvou, no taktiež verím, ako som už spomínala v jednom komentári, že pokiaľ si človek neverí, tak ani ten pot a krv mu nepomôžu. Dlhodobé plánovanie u mňa nehrozí, takže na to si počkám. Nepracujem stále, práve že sa poväčšine flákam a nič nerobím. Proste chill. Organizačný talent, to ku mne pasuje. Vždy som sa vyžívala v manažovaní nejakých udalostí, či napríklad teraz stužkovej alebo iných akcií. A možno aj pôjdem na manažment, tak kto vie. Vopred premyslené myšlienky u mňa nehrozí. O mne sa hovorí, že som open-mouth. Vždycky si poviem svoj názor, to čo si myslím, hoc nie vždy to je na úžitok. No už som raz taká, takže take me or leave me. ;-) Samotu mám rada, no určite ju neuprednostňujem ju pred spoločnosťou. Ak je nejaká povrchná, tak áno, ale priatelia sú vždy na prvom mieste. Pomocnú ruku podávam vždy a každému, až mám miestami pocit, že by som si mala otvoriť nejakú poradňu alebo niečo. Najlepšie na tom je, že každému na okolo pomôžem, poradím, no vlastné problémy si vyriešiť neviem. Ale to asi neplatí len u mňa, že? :) Sarkazmus je moja najúčinnejšia zbraň a presne ako to tam hore píše, chráni ma pred útokmi zlomyseľných ľudí. Na základnej škole som bola považovaná za neviem akého šprta a bifľu, takže na strednej som si už osvojila ostrý jazyk a štipľavé poznámky. 

Žena Kozorožec

Žena v Kozorožcovi má prirodzený pôvab a dobré spôsoby. Môže byť okúzľujúco ženská hľadajúca oporu v mužovi, ale aj ľadovo povznesená a vyzývajúca, aby si muž hrdinským činom získal jej ruku. Pod tými ženskými zvodmi sa však ukrýva pevné a praktické odhodlanie ukoristiť toho pravého muža, na ktorého bude hrdá a jej deťom bude skvelým otcom. Prvoradá je pre ne kariéra, ale iba pred láskou, nie pred manželstvom. Uznanie jej skvelých organizačných vlastností nachádza na oboch frontoch súčasne - v práci i v domácnosti. Keď jej muž dá dostatočný priestor a pocit bezpečia, vzdá sa vlastnej kariéry v prospech tej jeho. Pomôže mu vyšplhať sa hore po rebríčku úspechu a finančné zabezpečenie v nej prebudí skryté vášne. Ocení, ak si ju muž za jej spoľahlivosť bude vážiť a ubezpečovať o jej kráse. Opak totiž môže vyvolať náladovosť nijako nesúvisiacu s predmenštruačným syndrómom. Ak ju chcete, myslite to s ňou od začiatku vážne a zabudnite na vtipy o svokrách, odvďačí sa vám rovnakou solídnosťou.
Prvá veta platí na milión percent. Spočiatku som poväčšine ľadová kráľovná, no až niekoho spoznám, tak je to iné. Kariéra je pre mňa dôležitá, no keďže som ešte nejakú veľkú lásku nezažila, nedokážem to posúdiť. No myslím si, že by som jej dala naozaj prednosť. Tej kariére. A ak ma chlap tiež ľúbi, akceptuje to. No vlastnej kariéry v prospech muža by som sa nevzdala. Nie som sebec, no nebudem sa až takto znižovať a prispôsobovať. Veď žijeme v 21. storočí. A áno, mám radšej, keď sa so mnou ľudia, či už sú to muži alebo ženy, nezahrávajú a neťahajú ma za nos. Inak to viem pekne odplatiť ;-) :D






1 komentár:

  1. Ja sa týmto neriadím som Rak a tento popis hore ma na 89% vystihuje.

    OdpovedaťOdstrániť