O mne

Moja fotka
Hi, my name is Laura and I found myself a new passion that brings me a lot of joy - writing. For now I´m writing about One Direction but maybe over a time I will write about someone else. Who knows. :) I hope you liked, like and will like my stories and if so, please write comments. I´m really grateful for them because they are giving me the strenght and the fancy to write more and more. Thank you so much :) :-* FB - https://www.facebook.com/vojtekova.laura ... TT - https://twitter.com/LauraVojtek ... FB fanpage - https://www.facebook.com/LaliStories?ref=hl ... Ask.fm -http://ask.fm/LauraVojtek

nedeľa 8. septembra 2013

The Best Saturday :)

Túto sobotu mi môj úžasný strýčko vybavil prácu na DOD-čku v Šariši. Mala som ísť čapovať pivo, aj keď som to robila asi len raz v živote pred 8 rokmi, no newa. Kamoška, čo šla so mnou to nerobila nikdy, takže pohoda. Deň predtým, čiže v piatok, sme sa trošku bavili v meste, takže po trojhodinovom spánku sme ráno na 8 prišli do pivovaru na školenie. Len sme podpísali papiere o BOZP a že nemáme žiadnu infekčnú chorobu a rozdelili nás na miesta. Zhodou okolností sme sa tam stretli s jednou kamarátkou zo školy a jej kamarátkou, čo sme nepoznali, čo bola naozaj pecka náhoda vzhľadom na to, že zvyšok staff bol poväčšine z Bardejova.
Keď sme už stáli pod naším stanom, počkali sme ďalšiu hodinku a pol na oficiálne otvorenie pivovaru. Medzitým sme boli poučené, ako čapovať (chválabohu) a ako naraziť nový sud piva. My sme pri našom výčape mali len ňnovinku kvasnicové pivo Šariš 13, Šariš Red a Radler Červený pomaranč. Kvasnicové sa vraj ani nemalo ďalšie narážať, no o tom po tom.
Keď už začali chodiť ľudia, prvý zákazník bol najhorší. Potom to šlo od ruky a ako chodili ľudia, niektorí si nás fotili a iný si prišli len pokecať. Najprv som začala počítať tých pekných fešákov, no pri 20 som sa zastavila, pretože prešlo asi len 15 minút a ďalej by som asi počítať nezvládala. Spolu  s kamoškou sme chytali neskutočné záchvaty smiechu z niektorých zákazníkov, ich úžasných vtipkoch a ako sa nás pokúšali zbaliť. Ale aspoň nám dali fajné tringelty. A čím viac boli opitý, tým boli tringelty väčšie, samozrejme.
Ako staff sme mali obed zadarmo a všetky tekutiny tiež, takže som vypila toľko koly ako nikdy a ku koncu som si dala aj pivo. Jedni chalani tak ku nám prišli, už v náladičke a kým som im čapovala 8 pív, tak sme sa rozprávali. A zrazu, asi po 5 minútach sa jeden spýtal: "Nevadí, že vás kamerujeme, že?" a ja som naňho vyjavene pozrela, že WTF?! To musel byť nádherný záber. :D
Pomaly sme odpočítavali, koľko ostáva do konca, pretože hoci ma čapovanie neskutočne bavilo, únava predsa len dorazila aj na mňa. A zrazu, dve hodiny pred koncom, vtedy, keď bolo v pivovare najviac ľudí, lebo mal byť koncert IMT Smile, tak vtedy došlo kvasnicové pivo. Ale nie, že jeden sud, ale komplet všetko. Už ani nebolo a do telefónu nám povedali, že ani nebude. Keď sme to oznámili ľuďom, všetci na nás kukali že WTF?! nie je možné, aby došlo pivo. No naozaj, v pivovare došlo pivo. Na dni otvorených dverí. Celkom trapas nie? :D Tak sme dočapovali už len zvyšné sudy Radleru a Redu a aj tak sme skončili okolo 8 večer a o 9 mala byť záverečná. Tak sme už len odháňali ľudí, že nečapujeme. No niektorí si nedali povedať a museli vyskúšať každú jednu pipu, aby sa presvedčili na vlastnej koži, že nie je pivo.
A tak sme stihli ešte aj koncert a fajne sme sa rozbili, lebo domov sme odísť nemohli. Veď predsa, kto by odišiel bez výplaty. A tá sa mala dávať až keď sa úplne vyprázdni areál. A tak som prišla domov okolo 10 večer, plná nových zážitkov, nadšená z čapovania piva, čo ma neskutočne bavilo, s niekoľkými novými priateľmi (zákazníkmi aj staff) a s pár drobnými v kešeni. Nezabudnuteľný zážitok a najlepšia brigáda, akú som kedy mala. Len čo bude ďalšia možná príležitosť, idem znovu. :)

Keď budú na nete nejaké fotky, alebo keď nájdem to video, tak ho sem pridám :D

1 komentár: